Χειροπέδες σε νεαρούς αλλοδαπούς που διέπρατταν ληστείες εις βάρος ανηλίκων στον Πειραιά

Εννέα περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν.
Χειροπέδες σε νεαρούς αλλοδαπούς που διέπρατταν ληστείες εις βάρος ανηλίκων στον Πειραιά
1'

Συνελήφθησαν εχθές το μεσημέρι (23/05) δύο αλλοδαποί ηλικίας 22 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατά συναυτουργία εις βάρος ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Παράλληλα, αναζητείται συνεργός τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή μαχαιριού ή άλλων αντικειμένων κυρίως σε βάρος ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τον Νοέμβριο του 2023, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδα και επέλεγαν κυρίως ανήλικα θύματα προκειμένου να επιτύχουν ευκολότερα τον σκοπό τους. Κινούνταν πεζή και με την απειλή χρήσης μαχαιριού ή άλλων αντικείμενων, πρόσφορων αν προκαλέσουν σωματική βλάβη, αφαιρούσαν από τα ανήλικα θύματα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή