ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιατί η αντιτρομοκρατική φοβάται νέο χτύπημα

Γιατί η αντιτρομοκρατική φοβάται νέο χτύπημα

«Η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ίσως δεν είναι το κυρίως χτύπημα των τρομοκρατών και να ετοιμάζουν νέα επίθεση σε κτίριο ή ακόμη και σε ανθρώπινο στόχο».

«Γι΄αυτό έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν τοποθετήσει περίπου δύο κιλά ζελατοδυναμίτιδας σε ένα μεταλλικό κουτί του καφέ. Εάν ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός δεν είχε πρόβλημα στη συνδεσμολογία και είχε εκραγεί, θα είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή».

Τα λόγια αξιωματικού της αστυνομίας «δείχνουν» γιατί η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού. Άλλωστε εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, ο δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός, ο Κώστας Σακκάς, μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Κάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» το βομβιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης στο Χαλάνδρι έχει καταγράψει έναν αδύνατο άνδρα με σκούρα ρούχα, ο οποίος φορά κράνος ή σκούφο, να αφήνει ένα σακίδιο στο ΑΤΜ δίπλα στην είσοδο της τράπεζας. Από τις κάμερες δεν φαίνεται πώς έφυγε ο βομβιστής, οι αστυνομικοί όμως εκτιμούν ότι τον περίμενε συνεργός του σε μοτοσικλέτα, ενώ υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Το οπτικό υλικό αυτό θα συγκριθεί με βίντεο από παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις για να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί εάν ο ίδιος τρομοκράτης είχε λάβει μέρος και σε άλλες επιθέσεις. Παράλληλα τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Οι υποψίες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς η συνδεσμολογία της βόμβας τους παραπέμπει σε επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και στην οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» που είχε πραγματοποιήσει επίθεση στην εφορία Κηφισιάς στις 26 Σεπτεμβρίου του 2103.

Σχετικές ειδήσεις