ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια, επιχειρήσεις και αποθήκες από πολυμελή σπείρα

Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια, επιχειρήσεις και αποθήκες από πολυμελή σπείρα

Διαρρήξεις σε σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις στην Πιερία διέπραττε τους τελευταίους μήνες πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ως μέλη της συνελήφθησαν τρεις άνδρες, 24 έως 26 χρόνων, από τους οποίους δύο Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα, ηλικίας 51 έως 56 ετών.

Από την έρευνα, της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, ή με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν τουλάχιστον, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δέκα διαρρήξεις, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 30 χιλιάδες ευρώ.

Στο μεταξύ, κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και κατηγορείται για 53 διαρρήξεις και απόπειρες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, βαρύνεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, με 13 ακόμη διαρρήξεις. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται τέσσερις Αλβανοί, από τους οποίους δυο συνελήφθησαν και κρατούνται ήδη σε φυλακές της χώρας.

Οι δράστες κατηγορούνται ότι έμπαιναν σε σπίτια τις νυχτερινές ώρες, το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2013, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις