ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαθητές γυμνασίου μαθαίνουν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Μαθητές γυμνασίου μαθαίνουν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο κτήριο της ΓΑΔΑ επισκέφθηκαν μαθητές γυμνασίου της Γλυφάδας, όπου και ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (27/04) με τους μαθητές της 1ης τάξης του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας να παρακολουθούν ημερίδα που αφορούσε την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τους ελέγχους που παραμονεύουν σε αυτό.

Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης, με τα θέματα της συζήτησης να αφορούν:

Την αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων.

Τη σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερδίας ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις