ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επιχειρηματίας στην Κηφισιά σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της εταιρείας του

Επιχειρηματίας στην Κηφισιά σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της εταιρείας του

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε έναν 57χρονο που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της εταιρείας του ώστε να εισπράξει αποζημίωση από την ασφάλειά του.

Ο 57χρονος είχε καταθέσει ενόρκως τη Δευτέρα 25 Μαΐου ότι δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα προσωπά τους, μπήκαν στα γραφεία της εταιρείας του που βρίσκονται στην Κηφισιά και υπό την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τόσο τον ίδιο όσο και τον υπάλληλό του και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο 200.000 ευρώ.

Στην αστυνομική έρευνα που ακολούθησε όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο 57χρονος είχε σκηνοθετήσει το όλο συμβάν, βάζοντας ο ίδιος δύο άτομα να «ληστέψουν» την εταιρεία του, προκειμένου να εισπράξει από τη ασφαλιστική εταιρεία, αποζημίωση ύψους 180.000 ευρώ.

Όπως τελικά ομολόγησε, είχε προσεγγίσει νωρίτερα δύο άτομα και τους είχε ζητήσει -έναντι αμοιβής- να πραγματοποιήσουν μια εικονική ληστεία, δίνοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μάλιστα έβαλε και 2.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο σαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις