ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΓΑΔΑ: «Θετικός ο απολογισμός των νέων μέτρων αστυνόμευσης»

ΓΑΔΑ: «Θετικός ο απολογισμός των νέων μέτρων αστυνόμευσης»

Θετικός είναι ο απολογισμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής των νέων προγραμμάτων αστυνόμευσης, που εφαρμόζει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται στη βάση της νέας φιλοσοφίας του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας στις γειτονιές της Αττικής και σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Η πρώτη δράση αφορά στο πρόγραμμα εναλλακτικής αστυνόμευσης, το οποίο υλοποιείται από ομάδες αστυνομικών, που αναπτύσσονται με τη μορφή στοχευμένων πεζών περιπολιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι ομάδες αυτές μεταβαίνουν καθημερινά σε διαφορετικές περιοχές, με ειδικά οχήματα τύπου βαν, ενώ συγκροτούνται με ευέλικτη διάταξη, ώστε να βελτιστοποιείται η αποτελεσματικότητά τους.

Από την έναρξη των περιπολιών, στις 25 Μαΐου 2015, μέχρι σήμερα:
Πραγματοποιήθηκαν 512 περιπολίες, στις οποίες διατέθηκαν 1.129 αστυνομικοί.

Ελέγχθηκαν 2.877 άτομα και 994 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν 787 παραβάσεις, που σχετίζονται κυρίως με την ευταξία των περιοχών και την αποκατάσταση προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, προσήχθησαν 276 άτομα και συνελήφθησαν 5 για διάφορες παραβάσεις.

Η δεύτερη δράση αφορά στην εφαρμογή του Σχεδίου Αστυνόμευσης του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και της ευρύτερης περιοχής. Το συγκεκριμένο Σχέδιο υλοποιείται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές συνθήκες της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.

Από την ημέρα έναρξης του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης, στις 21 Μαΐου 2015, μέχρι σήμερα:

Διατέθηκαν 4.388 αστυνομικοί

Ελέγχθηκαν 9.486 άτομα και 282 οχήματα

Προσήχθησαν 1.347 άτομα και συνελήφθησαν 135, κυρίως για παραεμπόριο, κλοπές και ναρκωτικά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 10.402 τεμάχια ειδών απομίμησης-παρεμπορίου.
Τα Επιτελεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, παρακολουθούν καθημερινά την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των ειδικών αυτών δράσεων.

Παράλληλα, παρεμβαίνουν βελτιωτικά, αναπροσαρμόζοντας, όπου απαιτείται, τις δράσεις αυτές, ώστε να βελτιστοποιείται η αποδοτικότητά τους και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκρισή τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικές ειδήσεις