Τελωνείο Πειραιά: Κατασχέθηκαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Newsroom Newsroom

Τελωνείο Πειραιά: Κατασχέθηκαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Την κατάσχεση 9.610.000 λαθραίων τσιγάρων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο την Τετάρτη (19/8/2015), το οποίο για την παραπλάνηση των τελωνειακών αρχών, είχε δηλωμένο περιεχόμενο ενδύματα και εμφανιζόταν να έχει προορισμό την Ελλάδα.

​Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.610.000 τεμάχια τσιγάρα που φέρουν τα εμπορικά σήματα «EMAIL», «GR», «GOLD MOUNT» και «PALACE», με αναλογούντες δασμούς και φόρους πλέον του 1.758.464,69 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι οι διαχρονικές κυβερνητικές ανεπάρκειες άφησαν το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων να διογκωθεί και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 650 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved