ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε δολοφονία ηλικιωμένου - Του έταξαν δώρο για να δελεάσουν και τον σκότωσαν

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε δολοφονία ηλικιωμένου - Του έταξαν δώρο για να δελεάσουν και τον σκότωσαν

Μια τηλεόραση ήταν το δέλεαρ με το οποίο παρέσυραν οι δύο δράστες, έναν 85χρονο άνδρα προκειμένου να τον ληστέψουν, καταλήγοντας όμως να τον σκοτώσουν.

Το φονικό σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, όταν και βρέθηκε το πτώμα του άτυχου άνδρα μέσα σε μονοκατοικία στα Κάτω Πορόια Σερρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι μια 24χρονη κι ένας 29χρονος, οι οποίοι, με το πρόσχημα ότι θα του χάριζαν μια τηλεόραση, οδήγησαν τον 85χρονο στο σπίτι όπου διέμεναν.

Εκεί, ήταν κρυμμένος ο 29χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον ηλικιωμένο με λοστό στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια μαζί με τη συνεργό του, του αφαίρεσαν τα ρούχα για να βρουν χρήματα.

Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με περιορισμένη κράτηση των περιοριστικών όρων για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σχετικές ειδήσεις