ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο εφιάλτης «χτυπά»: «Τα λεφτά σου ή στο Διαδίκτυο οι γυμνές φωτογραφίες σου»

Ο εφιάλτης «χτυπά»: «Τα λεφτά σου ή στο Διαδίκτυο οι γυμνές φωτογραφίες σου»

Αντιμέτωπη με έναν αληθινό εφιάλτη βρέθηκε μία 42χρονη γυναίκα.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το βράδυ της Πέμπτης (18/03/2016) ένας 42χρονος για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 39χρονης αλλοδαπής, για παράνομη κατοχή και επεξεργασία από τον 42χρονο πρώην σύζυγό της, προσωπικών της δεδομένων, ενώ την εκβίαζε για επικείμενη ανάρτηση και δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο.

Σε έρευνα που έγινε χθες (17-03-2016) στην οικία του 42χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικός σκληρός δίσκος, όπου ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή τα επίμαχα προσωπικά δεδομένα της 39χρονης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Σχετικές ειδήσεις