ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το τελευταίο κόλπο ήταν μοιραίο

Το τελευταίο κόλπο ήταν μοιραίο

Ομάδα κακοποιών που είχε διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο ένοπλες ληστείες στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και σε χωριά της Κορινθίας, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής, συνελήφθη από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, 21, 37 και 43 ετών, οι οποίοι κατά την σύλληψη τους αντιστάθηκαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, εμπρησμό, κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή. Η δικογραφία περιλαμβάνει και ακόμη δύο 22χρονους Έλληνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε χωριό του δήμου Κορινθίων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 21χρονος, ο 37χρονος και ο 43χρονος.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν γιατί όπως προέκυψε, είχαν κλέψει - λίγο νωρίτερα - το αυτοκίνητο από κάτοικο της περιοχής χτυπώντας τον και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε.

Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, είχαν διαπράξει από τον Μάρτιο έως και την σύλληψή τους ένοπλες ληστείες σε υπεραγορά τροφίμων, σε βενζινάδικο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, σε Κάβα Ποτών, σε δύο καταστήματα στο 33ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών.

Επιπλέον προέκυψε, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου έως προχθές, διέπραξαν ακόμη μία κλοπή σε σπίτι, σε χωριό της Κορίνθου, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων σε χωριό του δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και στα Μέγαρα Αττικής, από τα οποία ένα το πυρπόλησαν.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 8.000 ευρώ, ενώ τα δύο από τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σχετικές ειδήσεις