ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καταγγελίες που σοκάρουν για εξευτελισμό ανήλικων στο ΑΤ Ομόνοιας

Καταγγελίες που σοκάρουν για εξευτελισμό ανήλικων στο ΑΤ Ομόνοιας

Σε καταγγελία προχώρησαν γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση αλλά και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Το περιστατικό που φέρεται να συνέβη την περασμένη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία ενώ η καταγγελία έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26».

Όπως έγινε γνωστό οι γονείς των ανήλικων μεταναστών κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με την καταγγελία οι πέντε μετανάστες ηλικίας από 12 έως 22 ετών πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού σταματήθηκαν από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία σε χρόνο ρεκόρ οι δύο μηχανές έγιναν 8 ενώ στο σημείο εμφανίστηκαν και 2 περιπολικά!

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους μετανάστες κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά ακολούθως μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν για περίπου 7 ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Στο ενδιάμεσο ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό του τηλέφωνο και να ειδοποιήσει τους γονείς του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανηλίκων, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς ων παιδιών και οι δικηγόροι τους έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα.

Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

Σχετικές ειδήσεις