ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη συμβολαιογράφος μέλος κυκλώματος με παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών

Συνελήφθη συμβολαιογράφος μέλος κυκλώματος με παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης (11/10/2016) στην πόλη της Πάτρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας συμβολαιογράφος και δύο γυναίκες ηλικίας, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών και δυο γυναίκες, ηλικίας 48 και 40 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη (12/10/2016) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο, Παρασκευή (14/10/2016) στον Ανακριτή Πατρών.

Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις