ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στοιχεία - σοκ από την εγκληματική δράση της μαφίας της χλιδής

Στοιχεία - σοκ από την εγκληματική δράση της μαφίας της χλιδής

Αστυνομικός υποδιευθυντής είχε το ρόλο του πληροφοριοδότη - Θύμα τους και γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης -Άφηναν ανοιχτές τις βρύσες για να πλημμυρίζουν τα σπίτια των θυμάτων τους!

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ KAI ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο «ΚΟΡΙΟΣ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως νέα στοιχεία - σοκ από την εγκληματική δράση της συμμορίας που δρούσε τον τελευταίο χρόνο στα πρότυπα της Σικελικής μαφίας.

Ανάμεσα στους 89 κατηγορούμενους (41 είναι οι συλλήψεις), βρίσκονται τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων αστυνομικός υποδιευθυντής που έπαιζε τον ρόλο του πληροφοριοδότη (εξετάζεται η εμπλοκή άλλων επτά αστυνομικών), γνωστός επιχειρηματίας που είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου μαζί με κοσμηματοπώλη, και έμπορος αυτοκινήτων.

astinomia16

Τα μέλη της Ελληνικής «Κόζα Νόστρα», παρόλο που οι περισσότεροι δήλωναν άνεργοι, αποκόμιζαν εκατομμύρια ευρώ από τις 2.000 και πλέον ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τα χρήματα που έβγαζαν οδηγούσαν Ferrari, Porsche και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ έμεναν σε βίλες.

astinomia18

Και σαν να μην έφθανε αυτό, από αρρωστημένη εκδικητικότητα, στα σπίτια που έμπαιναν όχι μόνο αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, αλλά προκαλούσαν μεγάλες ζημιές σε έπιπλα, μπανιέρες και πλακάκια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν τις βρύσες ανοιχτές για να πλημμυρίσουν τα σπίτια των θυμάτων τους!

Μάλιστα ήταν τόσο αδίστακτοι που είχαν εμβολίσει με αυτοκίνητο τους περιπολικό που τους καταδίωκε, ενώ σε άλλη περίπτωση είχαν αδειάσει πυροσβεστήρα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για να μην έχουν ορατότητα κι έτσι να καταφέρουν να ξεφύγουν. Για να μην εντοπίζονται άλλαζαν το χρώμα στα αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης που χρησιμοποιούσαν, μετά τις επιθέσεις τους έκαναν βιολογικό καθαρισμό για να εξαφανίζουν αποτυπώματα και DNA, ενώ οι μαφιόζοι ήταν εφοδιασμένοι και με κινητά «φαντάσματα» (τηλεφωνικές συνδέσεις ανύπαρκτων προσώπων).

astinomia6

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα τους εκτός από την Άννα Βίσση, υπάρχει και το όνομα γνωστής παρουσιάστριας της τηλεόρασης. Από το σπίτι της στα βόρεια προάστια αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα, αφού προηγουμένως είχαν εξουδετερώσει τον συναγερμό, ενώ σε μία άλλη διάρρηξη έκλεψαν 400.000 ευρώ μετρητά που τα είχε κρύψει το θύμα της συμμορίας στην κουζίνα του σπιτιού της στη Γλυφάδα.

Επεδείκνυαν τα κλοπιμαία στο Facebook!

Τα μέλη της μαφίας των ΡΟΜΑ είχαν φθάσει στο σημείο να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα κλοπιμαία στα προφίλ τους στο Facebook, ακόμη και βίντεο όπου εμφανίζονταν οι ίδιοι σε άδειες δικαστικές αίθουσες, όπου έκαναν εικονικές δίκες παριστάνοντας είτε τους κατηγορούμενους, είτε τους δικαστές!

Οι κωδικοί της ελληνικής «Κόζα Νόστρα»

Οι κακοποιοί έπαιρναν μέτρα προφύλαξης για να μην φθάσουν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί. Έτσι από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν τις εξής φράσεις:

Όταν ήθελαν να πουν πάμε για κλοπή οι κωδικοί ήταν: «Πάμε για μπάλα ή 5 Χ 5, πάμε βόλτα, μπουκί, πιριμάσκι, πάμε για δουλειά».

Αντί για ασύρματο έλεγαν «ραδιόφωνο, κασετόφωνο και μπασαλντό», ενώ η φράση «έχω Έλληνα» σήμαινε έχω πληροφοριοδότη.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους τα μέλη της συμμορίας της χλιδής, χρησιμοποιούσαν κωδικούς αντί για ονόματα όπως:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΨΗΛΟΣ, ΜΑΚΗΣ - ΣΑΤΑΝΑΣ, ΠΙΝ - ΠΙΝ, ΧΑΖΟΥΛΗΣ, ΑΡΑΠΟΣ, ΠΟΝΤΙΚΑΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΟΥ, ΚΟΥΡΑΣΑΝ, ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, ΡΟΚΙ, ΣΑΜΣΩΝ, ΜΑΛΛΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά την εξάρθρωση της μαφίας των ΡΟΜΑ, θα μειωθούν αισθητά οι κλοπές και διαρρήξεις, ενώ όπως προέκυψε οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για σοβαρά αδικήματα.

Σχετικές ειδήσεις