ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συντάξεις: Νέα απόφαση - «βόμβα» για τα αναδρομικά

Συντάξεις: Νέα απόφαση - «βόμβα» για τα αναδρομικά
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των αναδρομικών

Συντάξεις: Νέα απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαιώνει τρεις συνταξιούχους – πρώην τραπεζοϋπαλλήλους – και έρχεται να προστεθεί στις πολλές ανάλογες αποφάσεις που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών τα πρωτοβάθμια δικαστήρια της χώρας.

Μάλιστα πρόκειται για μια νέα απόφαση στο παρά πέντε της έκδοσης της απόφασης που αναμένεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου και στην ουσία θα αποτελέσει πυξίδα για την τύχη των αναδρομικών που διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι.

Ειδικότερα με την υπ' αριθμ. 11424/2019 απόφαση του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαιώνει τρεις συνταξιούχους του ΕΤΑΤ και ήδη ΕΦΚΑ, οι οποίοι με την αγωγή τους ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να τους επιστραφούν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις που έγιναν σύμφωνα με τον ν.4093/2012, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και 31/12/2014.

Η πρώτη απόφαση 11424/2019 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, όχι μόνο αναγνωρίζει ότι ο ΕΦΚΑ πρέπει να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά ύψους 12.817, 10.224 και 6.090 σε τρεις εκ των εναγόντων, αλλά διατάσσει να καταβληθούν με επιτόκιο 6% από 30/12/2014/

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλειδί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα αποτελέσει η αναμενόμενη κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου, η οποία καθυστερεί σημαντικά.

Με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό βίντεο: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια επί σκηνής