ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος στη δικαιοσύνη εξαιτίας  της υπολειτουργίας της στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, τάσσεται με δήλωση του ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης -Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Την παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι έχει ήδη εξαγγείλει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει όλο τον Ιούλιο, ενώ το νέο δικαστικό έτος θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινούσε άλλες χρονιές.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι Λειτουργοί του συμφωνούν με τυχόν παράταση του δικαστικού έτους κατά έναν μήνα, με αντίστοιχο περιορισμό των δικαστικών τους διακοπών. Η παράταση αυτή κρίνεται απόλυτα αναγκαία, αφού η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων για σχεδόν δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιτείνει το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης, προκαλεί δε σοβαρές επιπτώσεις και μεγάλο κόστος στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι κάποιες Ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, όχι όλες, έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη για την παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι και τη μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 121 θάνατοι στην Ελλάδα - 156 νέα κρούσματα - 2.401 στο σύνολο

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων