ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα κορονοϊού

Βόλος: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα κορονοϊού
INTIME NEWS

Η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Αντιμέτωπο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, είναι πιθανό να βρεθεί το ζευγάρι Βολιωτών που απ' τη Γερμανία, ήρθε στην Ελλάδα και αφού φέρεται να έσπασε την καραντίνα, επισκέφθηκε τον Βόλο, που ζουν οι γονείς του, συναντήθηκε και με το ζευγάρι Βολιωτών, που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως επίσης και το ηλικίας 2 χρονών παιδί τους.

Η εισαγγελική λειτουργός, ζητά μέσω της Αστυνομίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Ιχνηλάτησης, να πληροφορηθεί, ποιες ήταν οι επαφές των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Επίσης θα ζητηθεί και απ' το Νοσοκομείο αναφοράς (Πανεπιστημιακό Λάρισας), να βεβαιώσει εγγράφως πόσα άτομα νόσησαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Και αυτό για να διαπιστωθεί, αν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια

Στη δεύτερη παράγραφο του συγκεκριμένου άρθρου, ο νομοθέτης αναφέρει ότι αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη. Επειδή από τις επαφές που είχε το ζευγάρι με ανθρώπους τα συνολικά κρούσματα είναι πέντε (δύο τα δικά τους και τρία της άλλης οικογένειας), η Αστυνομία θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και η εισαγγελέας θα ασκήσει τις ανάλογες διώξεις με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής.

Πηγή: Magnesianews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ: Τα μυστικά της συμφωνίας με την Ιταλία - Δένδιας: Μεγαλώσαμε τα σύνορα