ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών - Η πλήρης αναφορά της PwC για τις 80.000 ευρώ

Folli Follie: Ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών - Η πλήρης αναφορά της PwC για τις 80.000 ευρώ

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για το σκάνδαλο της Folli Follie. Ήδη χθες απολογήθηκαν συμπληρωματικά οι ήδη προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και η Κατερίνα Κουτσολιούτσου, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Η 35η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για επιπλέον διερευνώμενες πράξεις ξεπλύματος χρήματος και χειραγώγησης μετόχων, με το δεύτερο αδίκημα να διευρύνεται και να φτάνει στο 2008.

Αν και οι κλήσεις της ανακρίτριας συμπίπτουν χρονικά με την δημοσιοποίηση της έκθεσης της PwC, δεν συνδέεται ωστόσο με αυτή καθώς είχε σταλεί νωρίτερα. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή ή μη της υπόθεσης σε δίκη.

Τι γράφει η έκθεση για το κονδύλι των 80.000 ευρώ

Τα ευρήματα της έκθεσης της PwC, που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, βασίστηκαν στα email του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας, ο οποίος κάνει αναφορά στον αριθμό 80, ενώ σε σημειώσεις υπάρχει αναφορά για 80.000 ευρώ, ενώ βάζει εκ νέου στο κάδρο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την οποία όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο στις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πόρισμα εκτός από την αναφορά στο επίμαχο email για «κάποιες ανάγκες (80)», ξεκαθαρίζεται ότι «δεν έχει βρεθεί οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία επί του συγκεκριμένου θέματος και όπως ήδη αναφέρεται πιο πάνω δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών».

Ωστόσο, -όπως σημειώνεται στην έκθεση- σε ατζέντα που ανευρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας και που πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία, εντοπίστηκε καταχώριση με την περιγραφή «Ν.Σ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΕΦ/ΑΓΟΡΑ)» για το ποσό των 80.000 με ημερομηνία 14-05-2018. «Σημειώνουμε επίσης ότι σε σκληρό δίσκο που ανευρέθηκε στο γραφείο του ταμία εντοπίστηκε αρχείο Exel με τον τίτλο «ΔΚ-ΚΚ-ΓΚ», το οποίο φαίνεται να απεικονίζει δαπάνες για τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ανά μήνα και έτος από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2019.Στις 14-04-2018 υπάρχει η εξής εγγραφή: «Γ.Κ. 80,000.00» αναφέρει η έκθεση.

Σχετικά με το θέμα «των αναγκών (80)», το οποίο είχε αναφέρει στο e-mail του προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο ο διευθυντής ασφαλείας «επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα αίτημα ύψους 80χιλ., αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν αν το αίτημα ήταν για πληρωμή σε μετρητά ή για κάποιο είδος φιλανθρωπικής δωρεάς» περιγράφει η έκθεση και καταλήγει:

«Εν πάση περιπτώσει, αρνήθηκε ότι πραγματοποίησε οποιαδήποτε πληρωμή μετρητών ως απάντηση σε αυτό το αίτημα και αντ’ αυτού ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε μία χορηγία (ή χορηγίες) για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την εταιρεία σε οντότητα ή οντότητες που εδρεύουν στην περιφέρεια που εκπροσωπούσε ο Γ.Μ.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.