ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Στουρνάρας
ΙΝΤΙΜΕ

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα το πρωί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης θα βρεθεί στο γραφείο της αρεοπαγίτη ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση που έφτασε από την Βουλή και αφορά την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στους δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών είχαν εμπλέξει στην υπόθεση δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, με την μια εξ αυτών να ισχυρίζεται ότι «η συνεργασία και οι επαφές Φρουζή και Στουρνάρα έγιναν πιό στενές όταν ο Γ. Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών», αλλά και πως «το ύψος των αμοιβών της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα έμοιαζε δυσανάλογο αναλογικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε εκείνη στη διοργάνωση συνεδρίων», αφήνοντας υπόνοιες για χρηματισμό.

Η υπόθεση μπήκε τελικά από την Εισαγγελία Διαφθοράς στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία ή ενδείξεις για διακίνηση πολιτικού χρήματος ή δωροδοκία. Στο μεταξύ, ο κ. Στουρνάρας έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Υπενθυμίζεται, ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.