ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Folli Follie: Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσου

Folli Follie

Folli Follie: Δεν πρόκειται να βγουν σύντομα από τη φυλακή οι δύο επιχειρηματίες.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέτασε -όπως προβλέπεται από το νόμο- την παράταση την προφυλάκισης των δύο βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, χωρίς να υποβληθεί σχετικό αίτημα αντικατάστασης της προφυλάκισης από την πλευρά τους. Ωστόσο, υπέβαλλαν υπομνήματα -όπως προβλέπει η διαδικασία- αιτούμενοι περιοριστικούς όρους ή ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι. Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν υποβληθεί από πλευράς των κατηγορουμένων αιτήματα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά.

Η κρίση του δικαστικού συμβουλίου και αυτή τη φορά ήταν υπέρ της παράτασης της προσωρινής κράτησης για ένα ακόμη εξάμηνο και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο μέγιστος χρόνος παραμονής στη φυλακή πριν τη διεξαγωγή δίκης είναι οι 18 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ότι «οι περιοριστικοί όροι δεν επαρκούν για να ανακόψουν την εγκληματική τους δράση, ενώ τα προβλήματα υγείας του Δημήτρη Κουτσολιούτσου αντιμετωπίζονται επαρκώς και εντός του σωφρονιστικού καταστήματος».

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό το δικαστών αναλύεται ότι: «Από το μέχρι τώρα συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό προέκυψαν για τους κατηγορούμενους τα πραγματικά περιστατικά που αναλυτικά και εμπεριστατωμένα εκτίθεται στην εισαγγελική πρόταση. Εξάλλου τόσο από τα απολογητικά υπομνήματα των δύο κατηγορουμένων όσο και από το με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου του 2021 συμπληρωματικό υπόμνημα του Γεωργίου Κουτσολιούτσου και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, ουδέν νεότερο στοιχείο προέκυψε σε σχέση με αυτά που λήφθηκαν υπόψη από την ανακρίτρια που εξέδωσε τα εντάλματα προσωρινής κράτησης, που να δικαιολογεί την άρση της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης.»

Επιβαρυντικό στοιχείο για τους δύο κατηγορουμένους φέρεται να είναι η πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι. «Από τα στοιχεία της δικογραφίας υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις, τις οποίες τέλεσαν εξακολουθητικά. Από την υποδομή και τη δράση τους, κρίνεται ότι εάν αντικατασταθεί η προσωρινή τους κράτηση με κατ’ οίκον περιορισμό ή αν αυτοί αφεθούν ελεύθεροι, είναι πολύ πιθανόν να διαπράξουν κι άλλα εγκλήματα» αναφέρουν στο βούλευμα οι δικαστές.

Σχετικά με τι αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου περί αντικατάστασης της κράτησης για λόγους υγείας, στο βούλευμα φαίνεται πως οι δικαστές κρίνουν «επαρκή την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που δέχεται στη φυλακή», αλλά και πως τα «αναφερόμενα στην αίτηση και στο υπόμνημα του προβλήματα δεν αναμένεται να θεραπευτούν ούτε και στην οικία του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Κυπραρισσία: Σκότωσε ιδιοκτήτη καταστήματος γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα