ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γηροκομείο Κρήτης: Αναφορά στον Άρειο Πάγο από την δικηγόρο των οικογενειών

Γηροκομείο Κρήτης: Αναφορά στον Άρειο Πάγο από την δικηγόρο των οικογενειών

Η δικηγόρος, Μαρία Παπαδάκη, υπέβαλλε αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Αναφορά για την Περιφέρεια της Κρήτης και την Αντιπεριφέρειας Χανίων υπέβαλλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικηγόρος οικογενειών που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το Γηροκομείο στα Χανιά, Μαρία Παπαδάκη.

Η αναφορά της αφορά στη στάση που έχουν τηρήσει μέχρι σήμερα η εποπτεύουσα αρχές για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας και τον τρόπο λειτουργίας του.

«Μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου. Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας. Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθουν από την εποπτεύουσα αρχή. Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» ανέφερε η κ. Παπαδάκη.

Μάλιστα, σχολίασε την κλήση μαρτύρων από την πλευρά του γηροκομείου και ειδικότερα στελεχών της περιφέρειας, λέγοντας: «Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος. Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Νεκρός επιχειρηματίας μετά από πυροβολισμούς