ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Οι ποινές για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά εξελίξεις: Οι ποινές για τα εγκλήματα του πιλότου
INTIME NEWS

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιες είναι οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 33χρονος δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την ενοχή του και για τις ποινές που θα του επιβάλει με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Πρόκειται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και το κακούργημα της κακοποίησης ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ΄εξακολούθηση στις αρχές.

Οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα

  • Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών».
  • Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.
  • Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».
  • Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν: «Ήταν παράξενο ζευγάρι, είχαν παράξενο δέσιμο»