ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Ένοχος 57χρονος για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων

Ρόδος: Ένοχος 57χρονος για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων

Ένοχος κρίθηκε τη Δευτέρα (4/10) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, 57χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τον Ιανουάριο του 2020 οι γονείς ανήλικου παιδιού (ηλικίας τότε 14 ετών) σε βάρος του 57χρονου που διέμενε στην Κω.

Τη Δευτέρα, ο 57χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου και απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισής του με το ανήλικο παιδί και της απαγόρευσης συναναστροφής του με ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι φέρεται να γνωρίστηκε μέσω κοινού γνωστού, με τον 57χρονο τους τελευταίους μήνες του 2019, ενώ το αδίκημα της αποπλάνησης που αφορά ασελγείς πράξεις φέρεται να διαπράχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του στις 22 Ιανουαρίου 2020. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 57χρονου από όπου κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών που είχε στην κατοχή του και τα οποία αντικείμενα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μέσα στους σταθερούς υπολογιστές του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν 7 φωτογραφίες, δύο βίντεο, 19 αποθηκευμένες φωτογραφίες, 678 διαγεγραμμένες φωτογραφίες ανηλίκων, ενώ φέρεται να έχουν γίνει και 47.240 αναζητήσεις για παρόμοια θεματολογία ανηλίκων.

Τη Δευτέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο 57χρονος αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως πιθανόν να έχουν «κολλήσει» ιούς οι υπολογιστές του από τη μεταφορά αρχείων από άλλους υπολογιστές της δουλειάς του και για αυτό να «κατέβηκαν» οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Σε ό,τι αφορά τις αναζητήσει δήλωσε ότι δεν τις έκανε εκείνος και δεν γνωρίζει πώς μπορεί να έγιναν όλα αυτά.

Ο 57χρονος αρνήθηκε και όλα όσα τον καταγγέλλουν οι γονείς του ανήλικου παιδιού το οποίο γνώρισε επειδή έκανε παρέα με ένα από τα ανίψια του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το ανήλικο παιδί που χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο πιθανόν να έβγαλε τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν εκεί καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «σκάλιζε τα κινητά». Ο 57χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη ΝΔ

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Κρούσματα σήμερα: 2.876 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 34 θάνατοι και 334 διασωληνωμένοι