ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα η δεύτερη καταγγέλουσα

Δίκη Φιλιππίδη: Εκτός απροόπτου καταθέτει η δεύτερη καταγγέλουσα - Ανοίγουν οι πόρτες της αίθουσας
Ο Πέτρος Φιλιππίδης.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Δίκη Φιλιππίδη: Σύμφωνα με την δεύτερη καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανεβεί σήμερα εκτός απροόπτου η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010.

Κατα την έναρξη της διαδικασίας θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας, που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 2-3 ώρες, αφού εξετάζεται ήδη εδώ και πέντε συνεδριάσεις. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ανέβηκαν οι τόνοι σε τέτοιο σημείο, που το δικαστήριο διέκοψε μέχρι να ηρεμήσουν και οι δυο πλευρές.

Στο μεταξύ, η δεύτερη καταγγέλλουσα ξέσπασε σε κλάματα στον διάδρομο καθώς η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη. Όταν αντιλήφθηκε πως δεν θα κατέθετε ούτε την Παρασκευή, το κορίτσι δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Αμέσως, έσπευσαν στο πλευρό της η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη, που ήταν γι’ ακόμα μία ημέρα στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν το σύνολο των κατηγοριών εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του ηθοποιού, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Τι θα υποστηρίξει το δεύτερο φερόμενο θύμα

Η δεύτερη περίπτωση για την οποία δικάζεται ο γνωστός ηθοποιός και θα εξεταστεί σήμερα η παθούσα από το δικαστήριο, αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη».

Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης, πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον κατηγορούμενο και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Ο ηθοποιός απολογούμενος το περασμένη καλοκαίρι, ισχυρίστηκε ότι το 2010 έψαχνε για πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού της παράστασης και τη συγκεκριμένη του τη γνώρισε κοινός τους φίλος, δικηγόρος. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως την κάλεσε στο θέατρο και τον μαγνήτισε η ομορφιά της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχαν αρκετές ερωτικές συνευρέσεις που έγιναν με τη συναίνεσή της μέσα στο θέατρο, όπου η κοπέλα έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα για να μην τη βλέπουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ηθοποιός, η γυναίκα θύμωσε όταν της αποκάλυψε ότι τελικά δεν θα χρειαστεί αντικαταστάτρια και εξαιτίας της απογοήτευσής της προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του. Βέβαια, παραδέχτηκε ότι ακόμα και μετά την αντίδρασή της ο ίδιος της έστειλε μήνυμα ερωτικού περιεχομένου.