ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης
Intimenews

«Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο! Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα, θα σε καταστρέψω»

Με την εξέταση της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο «Μουσούρη» το 2010 συνεχίζεται η δίκη του τελευταίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας, που στην προηγούμενη συνεδρίαση περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα βίωσε από τον ηθοποιό, θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις από τους συνηγόρους του Πέτρου Φιλλιπίδη.

«Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο! Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα, θα σε καταστρέψω». Αυτά υποστήριξε η μάρτυρας πως ήταν τα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη την στιγμή που επιχειρούσε να τη βιάσει.

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπισή του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματά του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για έναν ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά» είπε η γυναίκα που περιέγραψε την επίθεση του ηθοποιού μέσα στο θέατρο Μουσούρη.

Η γυναίκα υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης όρμησε επάνω της και είχε σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα. Με φοβερή δύναμη προσπάθησε να τη βιάσει την ώρα που εκείνη αντιστεκόταν. Κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία να απεγκλωβιστεί και να φτάσει στην πόρτα. «Διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά "ααα". Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατά μου» υποστήριξε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως μετά τις φωνές και τα παρακάλια της ο κατηγορούμενος της άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω.

Όμως, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει, και πως έφτασε μήνυμα στο κινητό της. «Μου έλεγε "την επόμενη φορά δεν θα σε αφήσω". Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ό,τι είχε προηγηθεί» πρόσθεσε.

Κατά τη μάρτυρα, ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί και τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικά. «Όταν δεν σήκωνα το τηλέφωνο, μου έστελνε μήνυμα "σήκωσέ το, αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι". Κι εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει πού είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου, με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιείτο. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μην τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό, δυστυχώς, βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι' αυτόν τον λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα ούτε στον ανακριτή».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος δεν έμεινε στις απειλές αλλά τις έκανε πράξη, κλείνοντας τις «πόρτες» στην τηλεόραση. «Πήγα σε ένα κάστινγκ στο Μega για τη σειρά "Κλεμμένα όνειρα". Είχα περάσει απ' όλα τα στάδια. Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος και δεν θα είμαι στη σειρά. Μετά με πήραν για τη σειρά "Βασιλιάδες", πάλι στο Mega. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει "διάλεξαν άλλη κοπέλα". Ρώτησα αν απλώς διάλεξαν άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. "Σε προτείναμε και για άλλον ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν... όχι" μου είπαν στο τηλέφωνο» ανέφερε η μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη: Προσπαθούσα να ξεφύγω και μου έλεγε «μην φωνάζεις τζάμπα, θα σε καταστρέψω»