ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας
Στην προηγούμενη συνεδρίαση απαιτήθηκε ακόμη και παρέμβαση αστυνομικού
INTIME

Στην 11η συνεδρίαση του μπαίνει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Περίπου 2,5 μήνες μετά την έναρξη της δίκης στις 28 Μαρτίου που ξεκίνησε να εξετάζεται η πρώτη καταγγέλλουσα κεκλεισμένων των θυρών, η διαδικασία εξελίσσεται εξαντλητικά, καθώς ακόμη το δικαστήριο βρίσκεται στο στάδιο εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Η δεύτερη ηθοποιός, η οποία έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, ξεκίνησε την κατάθεσή της στις 16 Μαΐου, ενώ σήμερα θα κληθεί να απαντήσει σε νέες ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται τα όσα του προσάπτει.

Η μάρτυρας έχει επιλέξει να καταθέσει δημόσια όσα υποστηρίζει πως συνέβησαν, ενώ η κατάθεσή της διεξάγεται υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση και ιδιαίτερη ένταση μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση απαιτήθηκε ακόμη και παρέμβαση αστυνομικού, όταν ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε την παρουσία οργάνου της τάξεως επειδή η ηθοποιός Λένα Δροσάκη φέρεται να έσπρωξε τη μητέρα του.
Το περιστατικό συνέβη εκτός δικαστικής αίθουσας με την Ελπίδα Νίνου να καταγγέλει ότι η ηθοποιός την έσπρωξε στο διάδρομο. Μόλις το έμαθε ο γιος της κάλεσε αστυνομικό, ενώ η Λένα Δροσάκη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την δεύτερη καταγγέλουσα, που δέχθηκε το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη και κλήθηκε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη στιγμή που, όπως η ίδια καταγγέλλει, της επιτέθηκε σεξουαλικά ο κατηγορούμενος μέσα στο καμαρίνι του ενώ είχε κλειδώσει την πόρτα.

«Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα» περιέγραψε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης , κάθισε στο μπουντουάρ, την παρακολουθούσε ατάραχος και της είπε: «μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο».
«Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε: «άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή μπορώ να σε καταστρέψω» περιέγραψε.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχτηκε η μάρτυρας βρέθηκε και το μήνυμα το οποίο, όπως η ίδια υποστηρίζει, της έστειλε λίγες ώρες μετά την απόπειρα ο κατηγορούμενος λέγοντας: «την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

«Έχετε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππίδη που ομολογεί εγγράφως. Πώς δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;» ρώτησε ο δικηγόρος του με τη μάρτυρα να απαντά: «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο».

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ρωτώ έστω σαν κακή ανάμνηση...

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω...

Η δεύτερη καταγγέλλουσα κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο τις κρίσιμες στιγμές ο κατηγορούμενος της επέτρεψε να μιλήσει με την μητέρα της, όταν η ίδια προσποιήθηκε ότι το έκανε μόλις ένιωσε ότι κινδυνεύει από τον ηθοποιό.

Κ. Πακιρτζίδου (συνήγορος υπεράσπισης): Όταν μια γυναίκα δέχεται επίθεση με ερωτικό περιεχόμενο, ο δράστης επιτρέπει στο θύμα να μιλήσει με τη μαμά του στο τηλέφωνο;
Μάρτυρας: Δεν είχε αρχίσει την επίθεση
Κ.Πακιρτζίδου: Μα λέτε ότι σας κάθισε στα πόδια του
Μάρτυρας: Δεν φαντάστηκα ότι θα ακολουθήσει αυτό. Νόμιζα ότι ήταν σαφές, του είχα στείλει το μήνυμα ότι δεν θέλω.
Κ.Πακιρτζίδου: Θεωρητικά από το μυαλό του Φιλιππίδη μπορούσε να περάσει ότι Θα πείτε στη μάνα σας "μαμά με χουφτώνει ο Φιλιππίδης"
Μάρτυρας: Νομίζω ότι κατάλαβε ότι ήταν ψεύτικο το τηλεφώνημα...

Η καταγγελία

Σύμφωνα με όσα έχει περιγράψει η ίδια σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά και στη μήνυση της, ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, όπου η καταγγέλλουσα είχε βρεθεί στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας τους.

«Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε», είχε καταθέσει με κλάματα η καταγγέλλουσα.