ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με βούλευμα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Με βούλευμα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη
Η απόφαση πάρθηκε μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου
INTIME NEWS

Οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης απαλλάχθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο

Την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη αποφάσισε με βούλευμα του για την υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας εν μέρη την πρόταση της αντεισαγγελέα Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή.

Σε αντίθεση με την εισαγγελέα που ζητούσε παραπομπή και για τους επίκουρους τότε εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή τους.

Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην γίνει καμιά κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, Κώστα Βαξεβάνη.

Ο πρώην υπουργός ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επίσης ομόφωνα.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.