ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος:Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις αντιδράσεις αποφυλάκισης του προαναγγέλλει ο Μεσίτης

Ζακ Κωστόπουλος:Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις αντιδράσεις αποφυλάκισης του προαναγγέλλει ο Μεσίτης
Η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου προκάλεσε τοποθετήσεις αρχηγών κομμάτων και του πρωθυπουργού.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Ζακ Κωστόπουλος: Η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Για προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης μέσα από πολιτικές παρεμβάσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο μεσίτης που καταδικάστηκε για το θάνατο του Ζακ Κωστοπουλου -μαζί με έναν κοσμηματοπώλη- σε 10 έτη κάθειρξης και πρόσφατα είδε την έξοδο από τη φυλακή μέχρι την εκδίκαση απόφασης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η αποφυλάκιση του κατηγορουμένου προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και τοποθετήσεις αρχηγών κομμάτων και του πρωθυπουργού.

«Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ακόμη και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων, στο πλαίσιο των αρχών της Δίκαιης Δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο Αθωότητας, ώστε στην υπόθεσή αυτή να καταδειχθεί η αθωότητά μου, απέναντι στην πολιτικοποίηση μίας ποινικής υπόθεσης και την άσκηση αντιδεοντολογικών πιέσεων στην Ελληνική Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στις 4 Ιουλίου του 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα κατόπιν θετικής εισαγγελικής πρότασης από το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η αίτησή μου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου.

Αμέσως, πήραν θέση μέλη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με χαρακτήρισε ως "αμετανόητο δολοφόνο", μη σεβόμενος τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτησή του αυτή επισφραγίστηκε με την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας στις 13/07/2022 το επίδικο περιστατικό ως "πρωτοφανή περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας", παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του κανείς δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικό έγκλημα κατά τους όρους του 82 Α του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια δε τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους αντιδίκους μου στο Μέγαρο Μαξίμου ως εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, μνημονεύοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση και καταλήγοντας ότι ο "ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας", παραβλέποντας ομοίως ότι δεν είχε η αποδιδόμενη πράξη ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την Ελληνική Δικαιοσύνη και εκπέμποντας συνακόλουθα λάθος μήνυμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να αναθεωρηθούν.

Οι πολιτικές αυτές παρεμβάσεις εντός μόλις δύο ημερών, συνιστούν μία πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση με αντίστοιχη θετική εισαγγελική πρόταση, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τον Νόμο.

Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ακόμη και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων, στο πλαίσιο των αρχών της Δίκαιης Δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο Αθωότητας, ώστε στην υπόθεσή αυτή να καταδειχθεί η αθωότητά μου, απέναντι στην πολιτικοποίηση μίας ποινικής υπόθεσης και την άσκηση αντιδεοντολογικών πιέσεων στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Σχετικές ειδήσεις