ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Καταθέτουν μάρτυρες και φίλοι του Παύλου Φύσσα

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Καταθέτουν μάρτυρες και φίλοι του Παύλου Φύσσα
Η Μάγδα Φύσσα στην αίθουσα του δικαστηρίου
INTIME

Με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και φίλων του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα στην καφετέρια Κοράλι. «Φτάνοντας εκεί είδα έξω από την καφετέρια έναν άνθρωπο με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής. Μέσα στο μαγαζί υπήρχε μια παρέα με την οποία ανταλλάξαμε ματιές. Είχαν συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας βγήκαμε από την καφετέρια και διαπιστώσαμε ότι μπροστά στα αυτοκίνητα μας υπήρχαν άτομα και ο ένας κρατούσε κάτι σαν ρόπαλο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος μικρόσωμος που έκανε τον μεσολαβητή. Ερχόταν σε εμάς μας έλεγε «παιδιά φύγετε». Πήραμε την απόφαση, να κινηθούμε προς τη Παναγή Τσαλδάρη, να πάμε στο περίπτερο να πάρουμε μπίρες και να περιμένουμε να φύγουν για να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και μας ρωτάει «που είναι η Κεφαλληνίας; Του λέει ο Παύλος «εδώ είσαι αδελφέ» είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έκανε την ερώτηση, σταμάτησε για να δει τον Παύλο Φύσσα. «Όχι γιατί τον ήξερε, δεν είχαν προηγούμενα, αλλά γιατί ήθελε να τον μετρήσει. Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί». Άρχισαν σταδιακά οι ιαχές και οι φωνές. «Ελάτε κότες, να σας γ..» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας πως ο Παύλος Φύσσας έδιωξε τις κοπέλες της παρέας και φώναξε «τώρα τρέχουμε».

«Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν» κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε κι ο ίδιος δέχθηκε χτύπημα με κράνος από τον κατηγορούμενο Αναδιώτη ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι.

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι είναι οργανωμένη επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα, αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πως μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα.

Θ. Καμπαγιάννης (Υπ. Κατηγορίας) : Πότε καταλάβατε την ιδιότητα αυτών των ανθρώπων;

Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά το κατάλαβα μετά την έξοδο από τη ΓΑΔΑ, αφού είχαμε δώσει κατάθεση.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από το δικηγόρο του Γιώργου Ρουπακιά, δημιουργήθηκε επεισόδιο καθώς αμφισβήτησε την αξιοπιστία του μάρτυρα με την έδρα να διακόπτει για λίγο τη διαδικασία.

Μάρτυρας: Είναι καθ' ομολογίαν δολοφόνος και προσπαθείτε να τον βγάλετε χαρτί;

Συν. Υπεράσπισης : Θέλω να δω την αξιοπιστία σας.

Μάρτυρας: Μετά από δέκα χρόνια με θεωρείτε αναξιόπιστο και υπερασπίζεστε ακόμα τον Ρουπακιά; Δεν ντρέπεστε!