ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη

Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη

Την ενοχή του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και της γιαγιά της με αρσενικό, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών. Ο 51χρονος κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε δις ισόβια.

Ο 50χρονος δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, συμπλήρωσε πως και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού κι αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια, καθώς ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κατηγορούμενου, όπου ο ίδιος ακολούθησε την γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, τις οποίες χαρακτήρισε έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες. Ο ίδιος αμφισβήτησε τις εκτεταμένες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφήνοντας αιχμές για αυθαιρεσίες, ενώ διέψευσε ότι ήταν προβληματική η σχέση του με την 34χρονη.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.