ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα Φιλαδέλφεια: Από την Παρασκευή 11 Αυγούστου σε ομάδες οι απολογίες των 105

Νέα Φιλαδέλφεια: Από την Παρασκευή 11 Αυγούστου σε ομάδες οι απολογίες των 105
Eurokinissi

Σε ομάδες θα απολογηθούν οι 105 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια διαδικασία που θα κρατήσει από την Παρασκευή 11 μέχρι την Κυριακή 13 Αυγούστου

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή θα απολογηθούν σε ομάδες τα 105 πρόσωπα που έχουν συλληφθεί για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Οι κατηγορούμενοι μέχρι αυτή την ώρα ζητούν και λαμβάνουν προθεσμίες από τους τρεις ανακριτές που έχουν οριστεί για την υπόθεση, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας και προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι ενώ οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων περίπου σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιοι είναι οι 3 Έλληνες κατηγορούμενοι - Ο ρόλος τους στο κομβόι των χούλιγκαν

Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές τα ευρήματα και τα στοιχεία που συνέλεξαν από τον τόπο της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τρεις Έλληνες συλληφθέντες, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι τρεις Έλληνες ήταν εκείνοι που καθοδήγησαν το κομβόι των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους έδειξαν πώς έπρεπε να πλησιάσουν το γήπεδο των κιτρινόμαυρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρούσι με τα αρχικά Β.Θ., για έναν 27χρονο επίσης από το Μαρούσι με τα αρχικά Τ.Ι. και έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής από τη Νέα Σμύρνη με τα αρχικά Λ.Ε.

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2022 κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση με οπαδικό υπόβαθρο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας μεταξύ άλλων εξετάζονται μια μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, ενώ αναμένεται και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «συνεννοήσεις» που προηγήθηκαν μεταξύ των οργανωμένων οπαδαών από Κροατία και Ελλάδα.