ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρακολουθήσεις: Στο ΣτΕ συζητείται την Παρασκευή η προσφυγή Ανδρουλάκη

Παρακολουθήσεις: Στο ΣτΕ συζητείται την Παρασκευή η προσφυγή Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ακύρωση της πράξης του προέδρου της ΑΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ενημερωθεί σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα απασχολήσει την Παρασκευή η αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία ζητάει να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΑΔΕ να ενημερώσει εκείνους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ακύρωση της πράξης του προέδρου της ΑΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ενημερωθεί σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ. Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης ζητάει από το ΣτΕ να αναγνωρισθεί ότι η διάταξη του νόμου 4790/2021 με την οποία απαγορεύτηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται, πως κατά την εισηγήτρια τίθεται θέμα εάν μετά την ψήφιση του νόμου 5002/2022 που ρυθμίζει τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, τη κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών έχει έννομο συμφέρον ο κ. Ανδρουλάκης για συνέχιση της δίκης.