ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Άγρια ήταν η χθεσινή νύχτα (01/11) στο κέντρο της Αθήνας, με σοβαρά επεισόδια να «ξεσπούν» από τα Πευκάκια, που επεκτάθηκαν έως την πλατεία Βικτωρίας και προχώρησαν έως το Μοναστηράκι.

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκάλεσε βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Με παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η εισαγγελέας θα αναζητήσει το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία θα συμπεριληφθεί και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Σχετικές ειδήσεις