ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων 43χρονος

Βόλος: Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων 43χρονος

Ο κατηγορούμενος ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Λάρισας, αρνήθηκε την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας

Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε την Τετάρτη (1/11) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας ένας 43χρονος –σήμερα- ιδιωτικός υπάλληλος από το Βόλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο 43χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τους δικαστές με το ΜΟΔ να τον κρίνει ένοχο επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 43χρονος, τον Νοέμβριο του 2019 είχε κριθεί προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε, όταν συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει τον Βόλο, αφορούσε σε κατοχή, διακίνηση και παραγωγή πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, ακόμη και νηπιακής ηλικίας, στην πλειονότητά τους κοριτσάκια.

Τότε, και ενώ ο ίδιος αρνούνταν κάθε κατηγορία, η Αστυνομία ανακοίνωνε ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μέσω Facebook χτύπησε alarm στον διεθνή οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) για τη δραστηριότητα χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας που κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο διεθνής οργανισμός παρείχε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα διαθέσιμα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η Εισαγγελία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη και η διεύθυνση κατοικίας του

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι με πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ένα κινητό τηλέφωνο με την κάρτα sim του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο περιλάμβαναν ιδιαίτερα σκληρό πορνογραφικό υλικό. Πρωταγωνιστές νήπια και παιδιά ηλικίας μικρότερα των 15 ετών.

Εκείνες τις ημέρες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στήσει «στρατηγείο» στον χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην οποία συνέδραμε και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Να παραπεμφθεί σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος ζητά ο εισαγγελέας

Θάνατος 17χρονου στον Ωρωπό: «Πεθαίνουμε κάθε μέρα, αλλά μας έστειλε δώρο»

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του οδηγού - «Οδηγούσα και ξύπνησα στο νοσοκομείο»