ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Επιπλέον μέτρα στην ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου

Θεσσαλονίκη: Επιπλέον μέτρα στην ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου
Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ αναζητείται και ο τρόπος που πέρασε ο φάκελος αφού στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου λειτουργεί μηχάνημα με ακτίνες Χ Ray.

Της Φανής Χαρίση

Επιπλέον μέτρα στην ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου θα ζητήσει να ισχύσουν από αύριο κιόλας η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης και πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης μετά το σημερινό συμβάν με τη βόμβα που εστάλη μέσα σε φάκελο σε πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο φάκελος εφτασε πριν από περίπου 10 ημέρες αρχικα στο γραφείο της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης με αποστολεα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κσι παραλήπτη μια πρόεδρο Εφετών.

Στη συνέχεια ο φάκελος πήγε στο γραφείο της προέδρου Εφετών και από σύμπτωση επιχείρησε να το ανοίξει ο σύζυγός της που τυχαία βρισκοταν στο γραφείο. Ωστόσο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας καθώς ειναι στρατιωτικός αντιληφθηκε οτι το περιεχόμενο του φακέλου ήταν ύποπτο.

Έτσι αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και τελικώς πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ προηγουμένως είχε εκκενωθεί το δικαστικό Μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ αναζητείται και ο τρόπος που πέρασε ο φάκελος αφού στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου λειτουργεί μηχάνημα με ακτίνες Χ Ray.