ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παράταση στην προσωρινή της κράτηση μέχρι το Σεπτέμβριο  

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παράταση στην προσωρινή της κράτηση μέχρι το Σεπτέμβριο  

«Λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής της κατηγορούμενης πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενη επί ένα ακόμη εξάμηνο» ανέφερε η εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το ζήτημα της συνέχισης ή μη της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση των θανάτων της Ίριδας και τη Μαλένας Δασκαλάκη, με τους δικαστές να αποφασίζουν τη συνέχιση της προφυλάκισης της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

«Προκύπτουν σοβαρές ένδειξης ενοχής σε βάρος της και συνοπτικά θα αναφέρω την ιατροδικαστική γνωμάτευση των Καρακούκη-Καλόγρια. Οι θάνατοι των δυο παιδιών ήταν αναπάντεχοι και απροσδιόριστοι. Συνεπώς πρέπει λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής της κατηγορούμενης σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της να παραμείνει προσωρινά κρατούμενη επί ένα ακόμη εξάμηνο. Υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα και προτείνω να παραταθεί για έξι μήνες από 30/3/2024 έως 30/9/2024» ανέφερε η εισαγγελέας.

«Εμμένουμε στο να αρθεί η προσωρινή κράτηση γιατί τελειώνει η πρώτη δίκη και θα εκδοθεί απόφαση άμεσα» ανέφερε η συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αναστασία Μπάρκα επικαλούμενη και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτές των Καρακούκη και Καλόγρια.

Το δικαστήριο όμως υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης.