Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Το Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνά κύκλωμα δικηγόρων και ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Το Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνά κύκλωμα δικηγόρων και ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια νοσηρής δράσης που προκάλεσαν ανείπωτο πόνο και δυστυχία, σε ολόκληρες οικογένειες και παιδιά, αλλά μόνο λίγοι μήνες, έπειτα από την αποκάλυψη του Newsbomb.gr, σχετικά με την υπόθεση της σωρείας ψευδών γνωματεύσεων κατά πατεράδων, ώστε να επιληφθεί επιτέλους η δικαιοσύνη και να ξεκινήσει σοβαρή έρευνα που έχει αφετηρία την ίδια την ΕΛ.ΑΣ., και μπορεί να φτάνει σε ολόκληρα κυκλώματα δικηγόρων, αλλά και ενδεχομένως και εισαγγελέων.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις αντιδικίας πρώην συζύγων που καταλήγουν στο δικαστήριο με τους πατεράδες συνήθως να κατηγορούνται -δηλαδή να συκοφαντούνται όπως προκύπτει από τις τελεσίδικες αποφάσεις- για ένα εκ των επαχθέστερων των εγκλημάτων. Αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης του ίδιου τους του παιδιού.

Για να επιτευχθεί αυτή η δίωξη -αναφερόμαστε μόνο σε υποθέσεις τελεσίδικης αθώωσης των κατηγορουμένων- φαίνεται ότι έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, με πρωτεργάτη την ψυχολόγο αξιωματικό του υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πρόθυμα γνωματεύει κατά... παραγγελία της μίας πλευράς, και φυσικά παραβλέποντας τόσο την ιατρική δεοντολογία, όσο και το αστυνομικό καθήκον.

Πλέον, τα στόματα άνοιξαν, και οι αθωωμένοι πατεράδες βγαίνουν στην αντεπίθεση προκειμένου να δικαιωθούν έναντι αυτών που, σε αρκετές περιπτώσεις, τους κατέστρεψαν τη ζώη και τους αποξένωσαν οριστικά με τα παιδιά τους.

Για την υπόθεση πραγματοποιούνται δύο παράλληλες έρευνες, η μία από το υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ. και η άλλη από το Εσωτερικών Υποθέσεων, με τα πρώτα συμπεράσματα να καταδεικνύουν ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή -αλλά και πολύ πιο εξοργιστική- σε σχέση με αυτό που φαινόταν από την αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένονται και δραστικές εξελίξεις, όπως είναι η άσκηση συγκεκριμένων ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργημάτων.

Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το περασμένο καλοκαίρι, στα οποία παρουσιάζονταν οι πρώτες πληροφορίες αλλά και το modus operandi της συγκεκριμένης ψυχολόγου. Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβαν δράση καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα από την έρευνά τους, κάνοντας λόγο μάλιστα και για κύκλωμα δικηγόρων που «τροφοδοτούν» την ψυχολόγο με αυτές τις υποθέσεις.

Τουλάχιστον από το 2013, η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις σε ιδιωτική βάση, αφού έλαβε την άδεια από τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας. Από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και ερεύνησε το Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτει ότι πρόκειται για ψευδείς καταγγελίες, που στόχο έχουν να αποξενώσουν τον πατέρα (συνήθως) από τα παιδιά. Αρωγός στους καταγγέλοντες-συκοφάντες, είναι η συγκεκριμένη ψυχολόγος.

Στις εν λόγω δικαστικές αποφάσεις, γίνεται ειδική μνεία για «τον αντιδεοντολογικό και αντιεπιστημονικό τρόπο που λειτουργούσε η συγκεκριμένη ψυχολόγος», η οποία ανακάλυπτε στα παιδιά συμπτώματα που δεν έβρισκε κανείς άλλος, ώστε να ενοχοποιηθεί ο πατέρας.

Οι αξιωματικοί αναγνωρίζουν ότι πρωτίστως, τα θύματα όλης αυτής της υπόθεσης, είναι τα ίδια τα παιδιά, που επωμίζονται ψυχικά τις μη αναστρέψιμες, σε πολλές περιπτώσεις, συνέπειες, αυτής της κατάστασης.

Έκτος από τις υποθέσεις στις οποίες οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι έχουν μια... σταθερή προτίμηση στη συγκεκριμένη ψυχολόγο, οι ίδιοι υποδεικνύουν στην ψυχολόγο τι «βολεύει» την πελάτισσά τους (συνήθως πρόκειται για μητέρες) να γράψει ως επιστημονική γνωμάτευση...

Οι γνωματεύσεις, βάσει των οποίων το δικαστήριο πρέπει να κρίνει αν συνέβη ή όχι το απεχθές κακούργημα της ασέλγειας ή κακοποίησης του τέκνου από τον ίδιο τον γονέα του, «κόβονται και ράβονται» κατά το δοκούν, με αλλαγή ημερομηνίας, και προσθαφαιρέσεις από τους δικηγόρους...

Όταν γίνεται το... σύνηθες -δηλαδή όταν τελικά κι έπειτα από πολλούς αγώνες αλλά και με τη γονική αποξένωση να επέρχεται λόγω όλης αυτής της διαδικασίας, η δικαστική απόφαση δεν είναι η επιθυμητή, τότε η δικηγόρος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες της, βρίζει και συκοφαντεί τους δικαστές ή του κανονικούς ψυχιάτρους που εκδίδουν αντίθετη γνωμάτευση από τη δική της.

Το ίδιο κάνει και για τον υπογράφοντα δημοσιογράφο του Newsbomb.gr που αποκαλύψε την υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τον σε κάποια συνομιλία της «συκοφάντη» και... «λασπολόγο»...

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει ορισμένα αποσπάσματα από τους διαλόγους της ψυχολόγου, που κατεγράφησαν από την υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της έρευνας κι έπειτα φυσικά από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Σε κάποιους από τους διαλόγους προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ψυχολόγος σε αρκετές περιπτώσεις κάνει ονομαστική αναφορά σε δικαστές, υπαινισσόμενη τις πολλές γνωριμίες και φιλίες της στον δικαστικό κλάδο, καθώς και ότι κάποιοι δικαστές την ενημέρωναν εκ των έσω για διάφορες υποθέσεις! Μάλιστα έχει καταγραφεί συνομιλία με αντιεισαγγελέα Εφετών στην οποία φαίνεται ότι η δικαστικός γνώριζε για όλες τις προσωπικές υποθέσεις της ψυχολόγου, επέμενε να αποκαλεί αθωωμένους αμετάκλητα πατεράδες ως «παιδόφιλους» και της υποσχόταν... στήριξη, ενώ γνώριζε για την εν εξελίξει έρευνα εις βάρος της.

Όσο τια τις υποθέσεις που η γνωμάτευσή της κατέληξε στον... κάλαθο των αχρήστων, βάσει του δικαστηρίου, όπως προκύπτει φταίνε οι... «ένορκοι που εκβιάστηκαν ή απειλήθηκαν», κατά την ίδια την ψυχολόγο.

Επίσης, προκύπτουν συνομιλίες της συγκεκριμένης με άλλους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, εν ενεργεία, αλλά και απόστρατους, οι οποίοι έχουν βαθύτατη γνώση των ιδιωτικών της υποθέσεων.

Η ίδια, τέλος, δεν διστάζει να αποκαλέσει ως «ψυχιατρικό περιστατικό και επικίνδυνο» τον προϊστάμενό της και διενεργούντα την ΕΔΕ, -κάτι για το οποίο συναινούν και οι συνομιλητές της-, προσπαθώντας να βρει τρόπο μαζί τους ώστε να... επιτύχει την εξαίρεσή του!

Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Η ίδια η ψυχολόγος επισημαίνει ότι κανείς από την υπηρεσία της δεν μπορεί να την κρίνει για τη σωρεία... των ψευδών, όπως αποδείχτηκαν, γνωματέυσεις, κι ότι το μόνο από το οποίο κινδυνεύει, είναι ο πειθαρχικός έλεγχος, αν κάποιος αντίδικος κάνει αναφορά.
Ενδεικτικός διάλογος για το πώς το παιδί επηρεάζεται, ώστε να καταθέσει αυτά ακριβώς που θέλει η πλευρά της μητέρας του, ενώ το να μην δει τον πατέρα του το επίμαχο διάστημα θεωρείται «πλεονέκτημα».
Οι ημερομηνίες στις γνωματεύσεις αλλάζουν κατά το δοκούν...
Οι εμπλεκόμενοι, ψυχολόγος και δικηγόρος ή πελάτισσα, αποφασίζουν εκ των προτέρων ότι το παιδί θα υποτροπιάσει...
«Προτίμηση» για το ποια πόλη θα γίνει ένα δικαστήριο... Φαίνεται ότι έχει σημασία, και μάλιστα μεγάλη, για το κύκλωμα, ποιος δικαστής θα δικάσει...

Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε πρόσφατα με την Δρα. Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, Κλινική Ψυχολόγο & Νευροψυχολόγο Παιδιών & Ενηλίκων, Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και στο Διεθνή Επιπρόσθετο Μηχανισμό για τα Ποινικά Δικαστήρια των Ηνωμένων Εθνών (The International Residual Mechanism for Criminal Tribunals, United Nations), Τεχνική Σύμβουλος/Ειδική Επιστήμων.

Η ίδια, μας καταγγέλλει ότι έχει στην κατοχή της «επικίνδυνες, ψευδείς και πλαστές για το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον ψυχολογικές και ψυχιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες προέρχονται από τους εν λόγω ειδικούς από διάφορα μέρη της Ελληνικής Επικράτειας και αφορούν γονείς που έχουν ψευδώς κατηγορηθεί ότι έχουν ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους και αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κυρώσεις, αφού αυτές αφορούν την εργαλειοποίηση και την ψυχική κακοποίηση των ανήλικων παιδιών, την ψυχική και οικονομική εξόντωση των κατηγορούμενων γονέων, την αποξένωση των κατηγορούμενων γονέων από τα παιδιά τους».

Όπως προσθέτει, «τα αποδεικτικά στοιχεία αφορούν σε ψευδείς ζωγραφιές, απόκρυψη επιστημονικών στοιχείων, υποβολή των ανηλίκων παιδιών σε ψευδείς αναμνήσεις, σοβαρή έλλειψη αμεροληψίας και δόλο».

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη δεσμεύεται ότι θα καταθέσει τα εν λόγω σοβαρά στοιχεία στις Αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις