Πέτρος Φιλιππίδης: Πιθανή η αναβολή της δίκης - Ερευνάται το κινητό της καταγγέλλουσας

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο ζήτησε να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, τα δυο κινητά της μιας καταγγέλλουσας

Πέτρος Φιλιππίδης: Πιθανή η αναβολή της δίκης - Ερευνάται το κινητό της καταγγέλλουσας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης 

INTIME NEWS

Το ενδεχόμενο διακοπής ή αναβολής της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσε στο τραπέζι με αφορμή το κινητό καταγγέλλουσας το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια σε μια προσπάθεια να ανασυρθούν μηνύματα που φέρονται να έχουν ανταλλάξει η καταγγέλουσα και ο κατηγορούμενος.

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο ζήτησε να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, τα δυο κινητά της μιας καταγγέλλουσας και τα εργαστήρια ενημέρωσαν ότι από το ένα εξήχθησαν έξι ηχητικά αρχεία ενώ το δεύτερο, το οποίο εμφανίζει βλάβες, εξακολουθεί να ερευνάται.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη έθεσε θέμα διακοπής ή ακόμη και αναβολής της δίκης για κρείσσονες. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι μπορεί από τα επίμαχα μηνύματα να αποδειχθεί η αθωότητα του κατηγορούμενου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος (Δικηγόρος Π. Φιλιππίδη): Τα Εγκληματολογικά εργαστήρια ανέσυραν τα ηχητικά αρχεία όπου υπάρχει μόνο μουσική και όχι η ηχογράφηση που λέει ότι έκανε η καταγγέλουσα με τον κατηγορούμενο να αυτοϊκανοποιείται. Σε λίγο θα σκάσουν και τα μηνύματα και θα δείτε ότι μπορεί να είναι όλα συναινετικά.

Η πρόεδρος ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της απάντησαν πως δεν μπορούν να προσδιορίσουν το χρόνο που θα χρειαστούν καθώς δεν έχουν τους διαθέσιμους πόρους.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος(Δικηγόρος Π. Φιλιππίδη): Και μόνοι μας να καλύψουμε τους πόρους αν χρειαστεί . Όλοι ενδιαφερόμαστε για την αλήθεια.

Αντέδρασε ο δικηγόρος της καταγγέλουσας

Αλ. Μίντζιας: Το θέμα είναι αν μπορούν να ανασύρουν τα μηνύματα. Θέλουμε να εξαντληθεί οποιαδήποτε τεχνική δυνατότητα αλλά να υπάρχει βάσιμη ελπίδα... Εκεί που η υπεράσπιση δεν έδινε καμία σημασία σε αυτά τα κινητά ξαφνικά έγιναν το κορυφαίο αποδεικτικό μέσο.

Η πλευρά υποστήριξης κατηγορίας μίλησε για παρελκυστικό αίτημα και ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει στο δικαστήριο ο πραγματογνώμονας που έχει ασχοληθεί με το επίμαχο κινητό, αίτημα που στήριξε και ο εισαγγελέας της έδρας .

Μιχάλης Δημητρακόπουλος(Δικηγόρος Π. Φιλιππίδη): Να αναβληθεί εδώ και τώρα και ας γίνει και 10 φορές αρκεί να δούμε αν υπάρχουν στοιχεία
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Ελίνα Ακριτίδου: «Πρέπει να ομολογήσω πως σε αυτή τη δουλειά δεν μου την έχει πέσει κανείς»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε, στη συνέχεια, η ηθοποιός Ελίνα Ακριτίδου η οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κατηγορούμενο και διατήρησε μαζί του φιλική σχέση.

Ελ. Ακριτίδου: Ήμουν προσεκτική στις συνεργασίες για να αποφεύγω καταστάσεις που με δυσαρεστούσαν. Μπορεί κάποιος να ήταν κακότροπος και πολλές φορές μια τέτοια συμπεριφορά, για βιοποριστικούς λόγους, να γίνεται αποδεκτή. Έχω υπάρξει με σκηνοθέτη που μιλούσε σαν να ήσουν σκουπίδι… βάζεις τα όρια σου γιατί δεν αφορά μόνο εσένα υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες. Περίμενα να τελειώσει η συνεργασία και δεν ξανά συνεργαστήκαμε ποτέ. Η συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν εξαιρετική, χωρίς κανένα πρόβλημα. Γενικά το μόνο που μου είχαν πει πριν το σήριαλ ήταν ότι μπορεί να είναι νευρικός και να φωνάζει. Αλλά εγώ δεν είχα τέτοια εμπειρία. Δεν μου ταίριαζε αυτό το ανακάτεμα, όποτε δεν ξέρω αν λεγόταν κάτι άλλο.

Πρόεδρος: Τις καταγγελίες τις γνωρίζετε;

Ελ. Ακριτίδου: Δεν ξέρω αναλυτικά πράγματα. Δεν γνωρίζω τα κορίτσια. Ομολογώ ότι όταν άκουσα την κατηγορία εξεπλάγην. Ποτέ δεν είχα ακούσει για βίαιη συμπεριφορά.

Δικηγόρος Π. Φιλιππίδη: Σας την έπεσε ο κ. Φιλιππίδης ;

Ελ. Ακριτίδου: Πρέπει να ομολογήσω πως σε αυτή τη δουλειά δεν μου την έχει πέσει κανείς, δεν ήμουν αρκετά νόστιμη.

Δικηγόρος Π. Φιλιππίδη: Πρέπει να δώσει δικαίωμα μια γυναίκα ;

Ελ. Ακριτίδου: Εγώ δεν μπορώ ως γυναίκα να το πω αυτό… Ο κάθε άνθρωπος βάζει τα όρια του.

Νωρίτερα, οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την αναφορά του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου στην περιγραφή που, όπως είπε, του έκανε η συνάδελφος του Όλγα Πολίτου για επεισόδιο στις πρόβες για την παράσταση «Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές» που είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί, με απόφαση της Κάτιας Δανδουλάκη, από τη σκηνοθεσία ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Επικοινωνήσαμε με την κ. Πολίτου και διαψεύδει ότι του τα είπε , όπως και ότι είναι φίλοι» ενημέρωσε το δικαστήριο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας με τον ηθοποιό που εξακολουθούσε να βρίσκεται στην δικαστική αίθουσα να ξεσπά: «Να το διαψεύσει μπροστά μου αυτό… το ξέρει και η κ. Γαβριηλ. Από το μυαλό μου τα έβγαλα αυτά… ψέματα λέω;».

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή