Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής από τον Πρύτανη της Σχολής

Newsroom Newsroom

Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής από τον Πρύτανη της Σχολής

Μήνυση για διακεκριμένες φθορές που συνδέονται με την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε στην Εισαγγελία ο πρύτανης της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος. 

Η κίνηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατ' αγνώστων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο με αφορμή, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, «τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αναργύρων, που κείται επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».

Η διασύνδεση αυτών των γεγονότων επισήμως από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οδήγησε σε διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών και την άσκηση ποινικής δίωξης κατ΄ αγνώστων, για:

  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα)
  • Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή
  • Εμπρησμός κατ’εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα
  • Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας
  • Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα)

Μάλιστα ο εισαγγελέας ζήτησε και την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved