Εισαγγελική έρευνα ύστερα από καταγγελία εφοπλιστή ότι εξαπατήθηκε από τράπεζες

Newsroom Newsroom

Εισαγγελική έρευνα ύστερα από καταγγελία εφοπλιστή ότι εξαπατήθηκε από τράπεζες

Μία δανειακή σύμβαση ύψους 58 εκατ. ευρώ, ένας εφοπλιστής από τη Βόρεια Ελλάδα και στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων, αποτελούν τα βασικά συστατικά υπόθεσης που ερευνά το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Πριν την εισαγγελική έρευνα είχε προηγηθεί Προηγήθηκε καταγγελία-έγκληση του εφοπλιστή, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα απάτης, με συνέπεια ο στόλος του σήμερα να παραμένει επιχειρηματικά αναξιοποίητος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης (τετελεσμένη ή/και σε απόπειρα), της πλαστογραφίας με χρήση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, ενώ, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ζητά να γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση τραπεζικών στελεχών.

Όπως κατήγγειλε ο εφοπλιστής, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, το 2010, προέβη στη σύναψη συμφωνίας για τραπεζικό δάνειο ύψους 58 εκατ. δολαρίων. Μια σειρά όμως γεγονότων που διαπιστώθηκαν αργότερα, όπως περιγράφει ο ίδιος στην έγκλησή του, οδήγησαν την επιχείρησή του να υποστεί ζημιά που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι «παρέστησαν ψευδώς και παρασιώπησαν αθέμιτα ''κρίσιμα γεγονότα'', τα οποία εάν γνώριζε δεν θα προχωρούσε στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved