ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η κυρία Αναστασία Δαμίγου η οποία ζήτησε να προηγηθεί η κατάθεσή της από την προγραμματισμένη του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού, για λόγους επαγγελματικούς.

Η μάρτυρας έχει κατάστημα καλλυντικών στην Παναγή Τσαλδάρη 62 στο Κερατσίνι, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, την επομένη της δολοφονίας το πρωί πήγε δημοσιογράφος ο οποίος αναζήτησε και πήρε το υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα του μαγαζιού της που βρίσκεται κοντά στην είσοδο.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα μια εβδομάδα μετά περίπου εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό ο οποίος γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο φαινόταν εκνευρισμένος ο οποίος δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό. Όπως χαρακτηριστικά είπε η μάρτυρας, της είπε για τον δημοσιογράφο «αυτοί θα μας καταστρέψουν».

Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης η μεν πολιτική αγωγή έκανε λόγο για την αδράνεια της αστυνομίας να αναζητήσει το υλικό η δε υπεράσπιση αναφέρθηκε στην αδιαφορία που επέδειξε η ίδια η μάρτυρας να συνδράμει στις έρευνες για τη δολοφονία.