Ασπίς Πρόνοια: Σε δίκη για «εγκληματική οργάνωση» ο Π. Ψωμιάδης

Ασπίς Πρόνοια: Σε δίκη για «εγκληματική οργάνωση» ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ( 665/2016) ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες.

Σε δίκη για την υπόθεση της μεγάλης εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (665/2016) ο άλλοτε ισχυρός άνδρας Παύλος Ψωμιαδης και 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες.

Συμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιοποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ .

Τα αδικήματα που περιγραφονται στο κατηγορητήριο αφορούν κακουργηματική απάτη και υπεξαίρεση καθώς και πλαστογραφία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τροπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη ο οποίος, όπως επισημαίνεται κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.