ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ασπίς Πρόνοια: Σε δίκη για «εγκληματική οργάνωση» ο Π. Ψωμιάδης

Ασπίς Πρόνοια: Σε δίκη για «εγκληματική οργάνωση» ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ( 665/2016) ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες.

Σε δίκη για την υπόθεση της μεγάλης εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (665/2016) ο άλλοτε ισχυρός άνδρας Παύλος Ψωμιαδης και 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες.

Συμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιοποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ .

Τα αδικήματα που περιγραφονται στο κατηγορητήριο αφορούν κακουργηματική απάτη και υπεξαίρεση καθώς και πλαστογραφία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τροπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη ο οποίος, όπως επισημαίνεται κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις