ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νέα αίτηση αποφυλάκισης μετά το τριπλό μπάι - πας

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νέα αίτηση αποφυλάκισης μετά το τριπλό μπάι - πας

Την έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος δια των συνηγόρων υπεράσπισής του οι οποίοι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αναφέρθηκαν στο πρόσφατο χειρουργείο του πρώην υπουργού.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

«Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη» υποστήριξε ο καρδιοχειρουργός και τονίζοντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής». Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, «η φυλακή, λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος-θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» κατέθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του».

Η εισαγγελική εισήγηση επί του ζητήματος αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των "χρυσών μιζών" από εξοπλιστικά προγράμματα, απολογήθηκε ο κρατούμενος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Σμπώκος. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε την αθωότητά του, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν έντιμος σε όλη του τη ζωή.

«Στο ερώτημα "γιατί εγώ;", η απάντηση είναι ότι είμαι προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο που όμως δεν τυγχάνει προστασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δηλαδή ευάλωτος ανά πάσα στιγμή. Ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός, δεν μου είπε κανείς ότι θυσιάζομαι για την πατρίδα" είπε και συνέχισε "η εναντίον μου κατηγορία είναι αβάσιμη, είμαι παντελώς αθώος της κατηγορίας για την οποία καταδικάστηκα σε 16 χρόνια κάθειρξης άδικα. Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου».

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη στην υπόθεση, δικηγόρος Μαρία - Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της "Nobilis" στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αρνήθηκε επίσης την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Όπως υποστήριξε δεν γνώριζε ούτε εκείνη, ούτε ο δικηγόρος πατέρας της, εάν η επίμαχη αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Σχετικές ειδήσεις