ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τραγωδία - Λούνα Παρκ Ελληνικό: Η δίκη σχόλασε λόγω διερμηνέα

Τραγωδία - Λούνα Παρκ Ελληνικό: Η δίκη σχόλασε λόγω διερμηνέα

Μια ολόκληρη συνεδρίαση αναλώθηκε στην αναζήτηση διερμηνέων για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα-παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρικαι τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή τουστις 27 Απριλίου 2014.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 3 αλλοδαποί, αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αρχικά η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, δεν μπορούσε να αρχίσει λόγω της μη ανέρευσης διερμηνέως για τους δύο εκ των συνολικά πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπηκόων Μπαγκλαντές που ήταν χειριστές των παιχνιδιών. Αφού εξαντλήθηκε ο κατάλογος χωρίς να ανευρεθεί διερμηνέας, ο συνήγορος τους έφυγε από τη δικαστική αίθουσα που βρίσκεται στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να βρει διερμηνέα, κάτι που έγινε.

Ωστόσο στη συνέχεια ανέκυψε και δεύτερο πρόβλημα, όταν ο Ιταλός διαχειριστής του εξοπλισμού, δήλωσε ότι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα. Στο μεταξύ ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές...έφυγε! Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για 26 Μαρτίου 2018.

Σχετικές ειδήσεις