ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τους ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Εισαγγελική έρευνα για τους ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το ζήτημα των ξυλοδαρμών που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Προς αποκάλυψη των δραστών η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η πρώτη επίθεση έγινε σε βάρος ατόμου με ειδικές ανάγκες, ενώ πριν από λίγες ημέρες, ομάδα νεαρών τραυμάτισε άτομο που έφευγε από το αναγνωστήριο.

Μάλιστα όταν μία διοικητική υπάλληλος επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση, δέχθηκε και η ίδια βίαιη ενέργεια. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια γεγονότα που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του Ιδρύματος.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων