ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποδόσφαιρο: Απαλλάσσεται για τα βαριά κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ποδόσφαιρο: Απαλλάσσεται για τα βαριά κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία τον είχε απαλλάξει το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου:

- Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

- Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

- Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2057/17), και συγκεκριμένα την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς, θα κριθεί εκ νέου αν ο κ. Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

Ρoή Ειδήσεων