ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Έξω από την Ευελπίδων υποστηρικτές του

Ζακ Κωστόπουλος: Έξω από την Ευελπίδων υποστηρικτές του

Ζακ Κωστόπουλος: Διαμαρτυρία έξω από την Ευελπίδων όπου αυτή την ώρααπολογείται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστώνος στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν υποστηρικτές του Ζακ Κωστόπουλου, κρατώνταςπανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Υπενθυμίζεται ότι ο κοσμηματοπώλης έλαβε την Τρίτη (25/09/2018) προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, Τετάρτη (26/09) καθώς έλειπαν ουσιώδη έγγραφα από τη δικογραφία.

Εναντίον του κοσμηματοπώλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή.

Τη Δευτέρα συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, 55 ετών, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά στην Ασφάλεια Αθηνών, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

zak

Ο 55χρονος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι «το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο».

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο 55χρονος εμφανίζονται να χτυπούν άγρια στο κεφάλι τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που ήταν πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

«Ο Ζακ υπέστη εγκεφαλικό οίδημα - Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν είναι οριστικό»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1 έκανε η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών που διεξήγαγαν νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του νεκρού άνδρα κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

«Έχω μια διευκρινιστική δήλωση του ιατροδικαστή κ. Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος λέει ότι απροσδιόριστη αιτία θανάτου ιατροδικαστικώς εννοούμε ότι δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικώς προφανής αιτία του θανάτου» δήλωσε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Το γεγονός ότι δια γυμνού οφθαλμού δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει το γεγονός να υφίσταται μικροσκοπικώς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων», τόνισε συγκεκριμένα.

«Ο κ. Τσαντίρης μου μετέφερε ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί ως προς την αιτιολογία» σημείωσε ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι «χωρίς το οπτικό υλικό δεν θα είχε σχηματιστεί η δικογραφία, η οποία δεν εμπεριείχε καμία αναφορά σε άσκηση βίας κατά Ζακ Κωστόπουλου».