ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πύργος: Ισόβια στον δράστη της φονικής μαχαιριάς

Πύργος: Ισόβια στον δράστη της φονικής μαχαιριάς
photo: pixabay/αρχείο

Με την ποινή των ισοβίων δεσμών, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, ένας 64χρονος από την Πάτρα, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018, είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι, έναν 32χρονο, μέσα στο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Το φονικό είχε γίνει σε μικρή απόσταση από την είσοδο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, όπου καθημερινά χρήστες ουσιών, πηγαίνουν για να λάβουν το υποκατάστατο της βουπρενορφίνης.

Το συμβάν είχε διαδραματιστεί το πρωί της 25ης Απριλίου του 2018.

Δράστης και θύμα, που ήταν και αυτοί χρήστες, μόλις είχαν αποχωρήσει από τη Μονάδα Χορήγησης Υποκατάστατου Βουπρενορφίνης του ΟΚΑΝΑ, η οποία εδρεύει σε κτίριο του νοσοκομείου.

Βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και διαπληκτίστηκαν για οικονομικές διαφορές, με αποτέλεσμα ο 64χρονος να πλήξει θανάσιμα τον 32χρονο στην καρδιά με μαχαίρι.

Μάλιστα, η αιματηρή συμπλοκή των δύο τοξικομανών έγινε μπροστά στα μάτια του πατέρα του θύματος. Το θύμα διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά, αφού είχε καταλήξει.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ κατέσχεσαν και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Οι ισχυρισμοί του 64χρονου, πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, την ώρα της επίθεσης με σουγιά στην καρδιά του θύματος, δεν έπεισαν το δικαστήριο που αποφάσισε να του επιβάλει τη μέγιστη των ποινών.

Πηγή: Pelop.gr

Σχετικές ειδήσεις