ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Ποινή φυλάκισης γιατί χτύπησε με γκλίτσα συγχωριανό του

Βόλος: Ποινή φυλάκισης γιατί χτύπησε με γκλίτσα συγχωριανό του
EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Είχε επιτεθεί με γκλίτσα σε έναν γείτονά του, με τον οποίο είχαν διαφορές για το πού θα έβοσκαν τα ζώα και προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πρόκειται για 71χρονο από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 66χρονου, ιδιοκτήτη αγροτικής έκτασης, ενώ απαλλάχθηκε για το αδίκημα της απειλής, καθώς το Δικαστήριο έπαυσε την δίωξη.

Το επεισόδιο είχε γίνει στις 19 Μαρτίου του 2014, στις 5.15’ το απόγευμα, σε αγροτική έκταση της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 71χρονος επιτέθηκε κατά του 66χρονου και με μια ξύλινη γκλίτσα μήκους περίπου ενός μέτρου, του κατάφερε αλλεπάλληλα δυνατά χτυπήματα στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού του και στον δεξιό αγκώνα του χεριού του, προκαλώντας του θλαστικό τραύμα κεφαλής, κάκωση αγκώνα, κάκωση θώρακος, καθώς και κακώσεις σε άλλα σημεία του σώματός του.

Μάλιστα ο 66χρονος χρειάστηκε χειρουργική αντιμετώπιση στα τραύματά του. Ακόμη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και ο 71χρονος έφερε πάνω του μαχαίρι, δεν κατόρθωσε να το χρησιμοποιήσει, καθώς ο 66χρονος τον ακινητοποίησε, με αποτέλεσμα το μαχαίρι να του πέσει από το χέρι, αφού τον έπιασε από τα χέρια και τον αυχένα.

Ακολούθως ο 71χρονος ετράπη σε φυγή. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, φέρεται να απείλησε τον 66χρονο, πως δεν μπορεί να βγάλει το μαχαίρι, αλλιώς θα τον έσφαζε…

Στην ακροαματική διαδικασία ήταν παρόντες, τόσο το θύμα, όσο και ο δράστης.

Ο 66χρονος φέρεται να κατέθεσε πως ο 71χρονος του επιτέθηκε, για διαφορές που είχαν ως το πού θα έβοσκαν τα πρόβατα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος απολογούμενος παραδέχθηκε το λάθος που έκανε και φέρεται να δήλωσε ότι δεν έπρεπε να φθάσουν σ’ αυτό το επεισόδιο.

ΠΗΓΗ e-thessalia.gr

Σχετικές ειδήσεις