ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η μαφία των φυλακών, ο ψήστης και το κοτόπουλο: Νέοι ανατριχιαστικοί διάλογοι για συμβόλαια θανάτου

Η μαφία των φυλακών, ο ψήστης και το κοτόπουλο: Νέοι ανατριχιαστικοί διάλογοι για συμβόλαια θανάτου
H μαφία ετοίμαζε μακελειό

Νέα στοιχεία που προκαλούν σοκ για τη μαφία στις φυλακές Κορυδαλλού – Τα χτυπήματα που ετοίμαζε και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τα συμβόλαια θανάτου.

Κωδικοποιημένους διαλόγους ανάμεσα στον Αλβανό αρχηγό της «καμόρα» των φυλακών με έναν έναν επίσης κρατούμενο σκληρό κακοποιό «έπιασε» ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής.

«Φίλε έχω ξεμείνει από δάχτυλα. Θέλω έναν καλό ψήστη για ένα πακιστανικό κοτόπουλο. Αν είναι καλός θα κάνουμε πολλές δουλειές γιατί έχω πολλά κοτόπουλα. Επείγει όμως φίλε». Αυτός είναι ένας από τους σοκαριστικούς διαλόγους.

Η αποκρυπτογράφηση των κωδικών σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. «Δάχτυλα» και «καλός ψήστης» μεταφράζονταν σε εκτελεστές, ενώ το «πακιστανικό κοτόπουλο» ήταν το υποψήφιο θύμα σε συμβόλαιο θανάτου.

Ο αρχηγός, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας, όπως φάνηκε από τους διαλόγους αναζητούσε πιστολέρο για να «βγάλει από τη μέση» έναν Πακιστανό, με τον οποίο πιθανότητα είχε διαφορές. Το συμβόλαιο θανάτου θα σφραγιζόταν με 30.000 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ετοίμαζαν μακελειό

Ο αρχηγός της μαφιόζικης συμμορίας, όπως φάνηκε από τους διαλόγους – «φωτιά», δεν θα περιοριζόταν στο σχεδιασμό μίας δολοφονίας. Σκόπευε να προκαλέσει μακελειό προχωρώντας και σε άλλες πληρωμένες δολοφονίες αντιπάλων.

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο των ερευνών για το εγκληματικό δίκτυο με έδρα τις φυλακές, συγκλονίζουν.

Το «απόστημα» δεν περιορίζεται στον Κορυδαλλό αλλά είχε απλωθεί και αλλού, όπως στις φυλακές Δομοκού και Κέρκυρας. Βαρυποινίτες φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει τα κελιά τους σε κέντρα παράνομων επιχειρήσεων. Συνομιλούν άνετα με πρόσωπα εντός και εκτός των φυλακών κανονίζοντας συμβόλαια θανάτου, διακίνηση ναρκωτικών και παραχαραγμένων νομισμάτων, καλύπτοντας το φάσμα της βαριάς παρανομίας.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική περιλαμβάνει δέκα εμπλεκόμενους εκ των οποίων οι τέσσερις είναι έγκλειστοι στις φυλακές. Ο πυρήνας αφορά σκληρούς κακοποιούς και συγκεκριμένα: Τον Αλβανό αρχηγό, δύο έγκλειστους στις φυλακές Δομοκού, έναν Βούλγαρο κατηγορούμενο για μια άγρια δολοφονία ηλικιωμένου το καλοκαίρι του 2013 στο Χιλιομόδι Κορινθίας και έναν 43χρονο Έλληνα με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αιματηρή ληστεία

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα έπειτα από αιματηρή ληστεία με ανταλλαγή πυροβολισμών στα Βριλήσσια, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σκληρή συμμορία που είχε διαπράξει πέντε απαγωγές εξπρές με τη «μέθοδο της Τίγρης». Θύματα ήταν κοσμηματοπώλες, έμποροι χρυσού και ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών. Οι δύο κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού έπαιξαν το ρόλο του μεσάζοντα για την αναζήτηση εκτελεστή. Τελικά βρέθηκε ένας «έμπειρος» Αλβανός, συνεργός του Βούλγαρου στην άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου.

Το σχέδιο για τη δολοφονία του Πακιστανού

Η εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου για τον Πακιστανό ήταν στην τελική ευθεία. Στον υποψήφιο εκτελεστή είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες. Του είπαν να πάει στην Άμφισσα. «Όταν θα είσαι έτοιμος. Εκεί θα σου πω πού θα βρεις έναν φάκελο με οδηγίες και ένα καινούριο σιδερικό (εννοούσε όπλο). Μία με το σιδερικό στο κεφάλι και μετά πετάς το σιδερικό στη θάλασσα». Ο Αλβανός τούς διαβεβαίωσε ότι σε μία εβδομάδα η «δουλειά» θα έχει γίνει. Είχε, όμως, ήδη αποκτήσει «όνομα» στους κύκλους των φυλακών και δεχόταν πολλές παραγγελίες για δουλειές.

Η δεύτερη… συμφωνία

Στο ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε ένα τηλέφωνο από κρατούμενο στις φυλακές της Κέρκυρας και έκλεισε άλλη μία συμφωνία: Να μεταφέρει μία βαλίτσα με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις οδηγίες, έπρεπε να πάει στο Κερατσίνι και να συναντήσει δύο άτομα προκειμένου να παραλάβει την τροχήλατη βαλίτσα με ναρκωτικά και με ταξί να πάει στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβιβάσθηκε στο πλοίο της γραμμής. Μαζί του ταξίδευαν άλλα δύο μέλη του κυκλώματος. Αστυνομικοί τους είχαν ήδη θέσει σε κλοιό παρακολούθησης. Μόλις έφθασαν στη Χίο, έπεσε στο μπλόκο της Αστυνομίας και συνελήφθησαν.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες γι’ αυτή την υπόθεση είναι και μία γυναίκα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν πέντε κιλά χασίς. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μαφία επρόκειτο να επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της και στη συστηματική παραχάραξη νομισμάτων με τα οποία σκόπευαν να πλημμυρίσουν την αγορά. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη νομισμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ηλιόλουστη η Τετάρτη! «Κατεβαίνει» ο ιστορικός χιονιάς - Πού και πότε θα «χτυπήσει» (pics)

Χαμός με τους «Ράδιο Αρβύλα»: Εκνευρισμένος ο Κανάκης με το Survivor και το ΣΚΑΪ

Σχετικές ειδήσεις