ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Τι δείχνει η ιχνηλάτηση

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Τι δείχνει η ιχνηλάτηση

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό - Πώς κόλλησε;

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Σύμφωνα αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, την περασμένη εβδομάδα πρόσωπο απ' το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, φέρεται να είχε βρεθεί για προσωπική του υπόθεση στα Δικαστήρια.

Το γεγονός αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να συγχρωτιστεί με αρκετό κόσμο, με τον οποίο πιθανώς θα παρευρέθηκε για αρκετή ώρα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του κρίθηκε απαραίτητη, ούτως ώστε να εντοπιστούν περαιτέρω κρούσματα του κορονοϊού, τόσο στο ευρύτερο, όσο και στο πιο στενό περιβάλλον του.

Η πιθανότερη εξήγηση επομένως, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού από το συγγενικό του άτομο που φέρεται να βρέθηκε στον χώρο του Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι